GEO INFRA B.V. - Civieltechnisch Ingenieursbureau
GEO-AIRFLIGHT
LUCHTFOTOGRAFIE EN 3D TERREINMODELLERING

Luchtfotografie en 3D terreinmodelleringen

Om alles te weten over uw projectgebied

Middels onze eigen meetvliegtuig, de Geo-Airflight, kunnen wij snel en accuraat, waar en wanneer, orthofotografie en 3D terrein modellering voor u verrichten. De Geo-Airflight kan tevens uitgerust worden met een infraroodcamera.

Hoe werkt het

De Geo-Airflight wordt vooraf geprogrammeerd met het te volgen vluchtpatroon. Tijdens de vlucht worden er zeer hoge resolutie luchtfoto's van het terrein gemaakt. Deze foto's zijn van zeer hoge kwaliteit en geven samen een waarheidsgetrouw fotobeeld van het terrein. Het resultaat van deze luchtfoto's kan eenvoudig worden ingelezen en verwerkt in CAD en/of GIS-systemen. Door de geringe vlieghoogte tussen de 80 en 120 meter kan de Geo-Airflight te allen tijde worden ingezet, ook bij moeilijk begaanbare terreinen.

3D Terreinmodellering

Op basis van de verkregen luchtfoto's van het terrein is het mogelijk een 3D oppervlaktemodel (DSM) te genereren. In dit 3D-model zijn alle eventuele aanwezige objecten, zoals bijvoorbeeld gebouwen, bruggen, bomen etc. opgenomen. Hiermee heeft u snel de beschikking over alle gegevens van het betreffende terrein in zowel het horizontale als verticale vlak. 3D-terreinmodellen zijn onder andere zeer geschikt voor de diverse ontwerpwerkzaamheden met betrekking tot grondverzet.

Infrarood

De Geo-Airflight kan eventueel uitgerust worden met een zogenaamde CIR-camera. Deze levert een infrarood compositie van de luchtfoto's op. Aan de hand van de infraroodbeelden is het mogelijk de ondergrond en vegetaties weer te geven. Bij het renderen van deze beelden ontstaat hiermee een virtueel 3D-beeld van het terrein, welke onder andere uitermate geschikt is om te gebruiken bij presentaties.

Toepassingsgebieden

De Geo-Airflight is voor diverse doeleinden en toepassingen inzetbaar. Invliegen van (3D) DSM-modellen, bruikbaar voor 3D ontwerpen en bepalen van hoeveelheden. Vegetatie monitoring, actualiseren topografische beheerskaarten, luchtfoto's bij calamiteiten zijn slechts enkele toepassingen van de mogelijkheden van de Geo-Airflight.

Voor meer informatie: www.geo-airflight.nl

Wilt u meer informatie over onze organisatie of onze diensten? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 0165 - 349 350 of u kunt het contactformulier invullen.

MEER INFORMATIE
Meer informatie