GEO INFRA B.V. - Civieltechnisch Ingenieursbureau
3D LASERSCANNING

Scannen

Precisiemetingen op de millimeter nauwkeurig

3D Scannen (statisch)

Onze 3D-scanner geeft u de mogelijkheid om slechts binnen enkele minuten gedetailleerde metingen te realiseren. Door middel van de gebruikte lasertechniek heeft u snel de beschikking over uitermate gedetailleerde, driedimensionale beelden van onder andere complexe omgevingen, objecten en vormen.

Hoe werkt het

De scanner maakt gebruik van lasertechniek. Middels de grote nauwkeurigheid en dichtheid van de meetpunten welke de scanner realiseert resulteert in een puntenwolk. De puntenwolk is opgebouwd uit een groot aantal 3D-meetpunten in kleur wat een beeld vormt van het gemeten object en/of omgeving. De gegevens geven een waarheidsgetrouw beeld aan welke na het bewerken in Civil 3D in te lezen is. Met behulp van Civil 3D kunnen er metingen en/of inpassingen in de bestaande ruimte gemaakt worden.

Gegevensbeheer

Alle verzamelde gegevens worden eenvoudig opgeslagen en zijn in de diverse uitwisselingsformaten aan te leveren en is het dus mogelijk de meting in uw eigen gewenste werkomgeving in te lezen en eventueel te bewerken. Hierdoor kunt u van het aangeleverde bestand alle gewenste maatvoeringen en gegevens van het gescande object inzichtelijk maken.

Toepassingsgebieden

De scanner kan onder andere ingezet en toegepast worden ten behoeve van het meten en documenteren van gebouwen, technische installaties, bouwplaatsen, wegen, dijklichamen, riolering (gemaken, randvoorzieningen etc.), unieke kunstwerken (standbeelden) en overige landschapskenmerken. Een scan van soortgelijke objecten of vormen geeft u snel en accuraat alle juiste gegevens en kenmerken van het betreffende object en kan als basis dienen voor de diverse doeleinden, bijvoorbeeld ontwerp, visualisaties, virtuele 3D-presentaties.

Naast UAV ook een AUV inzetbaar!

Een AUV ofwel een Autonomous Underwater Vehicle kan zelfstandig een voorgeprogrammeerd gebied varen, op een vaste afstand van de waterbodem. Hierbij wordt gemeten met een side scan- of multibeam sonar welke tevens gecombineerd wordt met een magnetometer. Op deze wijze wordt een dataset ingewonnen, welke een waardevolle basis vormt en de mogelijkheid beidt om vanachter het bureau afwijkingen op- of onder de onderwaterbodem te signaleren.

De multibeam AUV is tevens zeer geschikt voor het maken van een geografische kaart van de waterbodem. In dezelfde vaart komen ook belangrijke erfgoedkundige objecten in beeld.

Resultaat van een 3D Scanner

Kantoor Geo Infra te Oud Gastel

 

Jan de Nul - Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci - Schip

Heilige Hart kerk te Breda

Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci - Schip

 3D scan historische sluis Beneden Sas

 

 

Wilt u meer informatie over onze organisatie of onze diensten? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 0165 - 349 350 of u kunt het contactformulier invullen.

MEER INFORMATIE
Meer informatie