GEO INFRA B.V. - Civieltechnisch Ingenieursbureau
GEO INFRA
CIVIELE TECHNIEK IN GROND-, WEG- EN WATERBOUW

Invliegen depot Berkenwoude

Invliegen depot Berkenwoude
  • Invliegen depot Berkenwoude
  • Invliegen depot Berkenwoude
  • Invliegen depot Berkenwoude

In opdracht van Antea Group heeft Geo Infra B.V. begin november het slibdepot van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard te Berkenwoude in beeld gebracht.

Het inmeten van depots op conventionele wijze (met GPS of Total Station) is vaak een tijdrovende, gevaarlijke en in het geval van pas ontgraven slib zelfs bijna een onmogelijke klus.

Geo Infra B.V. heeft eind 2011 haar landmeetkundige diensten pakket uitgebreid met de Geo-Airflight. Op dit moment zijn wij één van de weinige bedrijven in Nederland welke op legale wijze drones bedrijfsmatig mogen inzetten. Onze piloten zijn door IL&T (Inspectie Leefomgeving en Transport) gecertificeerd en sinds augustus 2015 beschikken we over de benodigde bedrijfsontheffing voor het vliegen met drones.

Het depot met een oppervlakte van ca. 2,2 hectare is tijdens een vlucht van 15 minuten in beeld gebracht. Tijdens deze vlucht zijn 75 foto’s gemaakt met een 16 MP digitale camera, waarbij iedere foto een overlap heeft van 80%. Door inzet van onze speciale software kunnen wij deze 75 individuele foto’s processen tot één ortho foto met een grondresolutie van 2,4 cm. Tevens wordt een puntenwolk met RGB waarden geprocessed. De ortho foto en LAS file kunnen worden ingelezen in diverse CAD en GIS programma’s.

Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen de nauwkeurigheid van de Geo-Airflight en conventionele meettechnieken zijn er op locatie metingen uitgevoerd door onze landmeter. Uit controle bleek een verschil van 1 á 3 cm tussen de conventionele meting en resultaten verkregen door inzet van de Geo-Airflight!