GEO INFRA B.V. - Civieltechnisch Ingenieursbureau
GEO INFRA
CIVIELE TECHNIEK IN GROND-, WEG- EN WATERBOUW

Uitzetwerkzaamheden te België

Uitzetwerkzaamheden te België
H4A Windenergie B.V.
België
Midden - Eind 2014
  • Uitzetwerkzaamheden te België
  • Uitzetwerkzaamheden te België

In opdracht van H4A Windenergie BV heeft Geo Infra B.V. begin augustus 2014 uitzetwerkzaamheden verricht voor het bouwen van 6 fundaties van windturbines in de plaats Arlon te België.

Onze landmeter heeft voor 1 fundatie 48 stuks funderingspalen uitgezet en voor de overige 5 fundaties de stramienlijnen, later wordt de hoogtemetingen ook door ons verzorgd.

In Juni en Juli van dit jaar zijn er ook nog uitzetwerkzaamheden van windmolenparken in de Belgische plaatsen Tessenderlo en Geel verricht en in het Nederlandse Reusel. Voor de fundaties van deze windturbines worden de palen onder schoorstand geplaatst. Voor het uitzetten van de palen moet hiervoor eerst de hoogte van het zandbed worden ingemeten. De hoogte van het zandbed moet worden vergeleken met de hoogte van de onderkant fundering omdat de coördinaten van de funderingspalen bekend zijn op het niveau van onderkant fundering.

De paalpiketten worden aan de hand van het hoogteverschil tussen zandbed en onderkant fundering en afhankelijk van de benodigde schoorstand verhoudingsgewijs naar binnen omgezet.