GEO INFRA B.V. - Civieltechnisch Ingenieursbureau
GEO INFRA
CIVIELE TECHNIEK IN GROND-, WEG- EN WATERBOUW

Waterschap Scheldestromen voert geslaagde pilot uit met Geo-Airflight

Waterschap Scheldestromen voert geslaagde pilot uit met Geo-Airflight
  • Waterschap Scheldestromen voert geslaagde pilot uit met Geo-Airflight

Drones kunnen dijken, wegen en percelen in kaart brengen of inspecteren. Om de mogelijkheden te bepalen is bij Sint-Annaland een proef uitgevoerd, waarbij de recent versterkte zeewering door onze Geo-Airflight nauwkeurig in kaart is gebracht.

Hoge verwachtingen bij het Waterschap
,,Wij zijn benieuwd of een drone iets extra's toevoegt aan de kwaliteit van de inspecties die we uitvoeren", zegt Bert de Smet, dagelijks bestuurder bij Scheldestromen.
We denken er tijd mee te kunnen besparen, maar willen vooral ook weten: wat ziet zo'n ding allemaal?"

De ingewonnen individuele beelden zijn door onze specialisten tot een zeer gedetailleerde orthofoto uitgewerkt met een grondresolutie van 2,4cm. Daarnaast is een digitaal hoogtemodel tot stand gekomen welke samen met de orthofoto’s is opgeleverd aan de medewerkers van Waterschap Scheldestromen.

De actuele orthofoto’s kunnen worden geraadpleegd om de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) te completeren en actualiseren. Het hoogtemodel is gevalideerd aan de hand van AHN3 en het terrestrisch ingewonnen digitaal terrein model van de zeewering en voldeden aan de gestelde nauwkeurigheden.